KitokiaMedicina.lt
» » » Šie produktai gali apsaugoti nuo vėžio
» » » Šie produktai gali apsaugoti nuo vėžio

    Šie produktai gali apsaugoti nuo vėžio


    Atlikti tyrimai atskleidė, kad tam tikruose produktuose esančios medžiagos gali sumažinti riziką susirgti vėžiu. Taigi, kokie tai produktai?



     sveikata, vėžys, produktai



    Brokoliai



    Brokoliuose yra sulforafano – augalinio cheminio junginio, randamo kryžiažiedėse daržovėse ir galimai pasižyminčio galingu priešvėžiniu poveikiu. Vienas mėgintuvėlyje atliktas tyrimas parodė, kad sulforafanas iki 75% sumažino vėžinių lastelių dydį ir skaičių, rašoma healthline.com.



    Kitas su gyvūnais atliktas tyrimas parodė, kad sulforafanu gydomose pelėse sunyko prostatos vėžio ląstelės ir auglių dydis sumažėjo iki 50%.



    Kai kurie kiti tyrimai taip pat parodė, kad didesnis kryžiažiedžių daržovių, pavyzdžiui, brokolių suvartojimas gali būti siejamas su mažesne susirgimo tiesiosios žarnos vėžiu rizika. Vienas iš 35 tyrimų parodė, kad didesnis kryžiažiedžių daržovių suvartojimas yra susijęs su žemesne tiesiosios žarnos ir žarnyno vėžio rizika.



    Keletą kartą kartų per savaitę įsidėjus į lėkštę brokolių gali sumažėti pavojus susirgti vėžiu.



    Morkos



    Keletas skirtingų tyrimų rodo, kad valgant daugiau morkų sumažėja tam tikrų vėžio tipų rizika.



    Pavyzdžiui, vienas tyrimas nagrinėjo penkių kitų tyrimų rezultatus ir galiausiai buvo padaryta išvada, kad morkų valgymas gali sumažinti skrandžio vėžio riziką iki 26%. Kitas tyrimas atskleidė, kad gausesnis morkų valgymas buvo susijęs su 18% mažesne tikimybe susirgti prostatos vėžiu.



    Dar kitas tyrimas aiškinosi 1 266 plaučių vėžiu sergančių dalyvių mitybos įpročius. Buvo atskleista, kad rūkaliai, kurie nevalgė morkų, tris kartus labiau rizikavo susirgti plaučių vėžiu, lyginant su tais, kurie kartą per savaitę valgė morkas.



    Pupelės



    Pupelėse yra labai daug skaidulų, kurios, pasak kai kurių tyrimų, gali apsaugoti nuo tiesiosios žarnos vėžio.



    Vieno tyrimo metu buvo stebimi 1 905 žmonės, turintys tiesiosios žarnos vėžio ligos istoriją, ir buvo atrasta, kad vėžio pasikartojimas mažiau grėsė tiems, kurie valgė daugiau virtų ar džiovintų pupelių.



    Su gyvūnais atliktas tyrimas taip pat parodė, kad žiurkės, kurios buvo maitinamos juodosiomis arba mėlynosiomis pupelėmis, vėliau buvo 75% atsparesnės sukeltam tiesiosios žarnos vėžiui. Pasak šių rezultatų, kas savaitę suvalgant po kelias porcijas pupelių padidės jūsų suvartojamų skaidulų kiekis ir taip sumažės tikimybė susirgti vėžiu.


    Pabrėžiame, kad tai - liaudiški patarimai, neįrodyti mokslinėse laboratorijose. Tik išbandyti protėvių ir perduoti iš lūpų į lūpas ateities kartoms. Todėl paliekame jums teisę patiems spręsti, tikėti jais ar ne. Jei jūs žinote daugiau naudingų liaudiškų patarimų, pasidalinkite jais su mumis!





    Taipat skaitykite
  • Maisto produktai, atitolinantys vėžio riziką
  • Veiksmingiausiai nuo vėžio apsaugantys produktai ir ką rodo moksliniai tyrimai
  • Veiksmingiausiai nuo vėžio apsaugantys produktai ir ką rodo moksliniai tyrimai
  • Vėžinės ląstelės miršta, kai jūs valgote šiuos 7 produktus
  • Mokslininkai įrodė, kad šis aliejus pašalina 93% gaubtinės žarnos vėžinių ląstelių!

Šie produktai gali apsaugoti nuo vėžio


Atlikti tyrimai atskleidė, kad tam tikruose produktuose esančios medžiagos gali sumažinti riziką susirgti vėžiu. Taigi, kokie tai produktai?



 sveikata, vėžys, produktai



Brokoliai



Brokoliuose yra sulforafano – augalinio cheminio junginio, randamo kryžiažiedėse daržovėse ir galimai pasižyminčio galingu priešvėžiniu poveikiu. Vienas mėgintuvėlyje atliktas tyrimas parodė, kad sulforafanas iki 75% sumažino vėžinių lastelių dydį ir skaičių, rašoma healthline.com.



Kitas su gyvūnais atliktas tyrimas parodė, kad sulforafanu gydomose pelėse sunyko prostatos vėžio ląstelės ir auglių dydis sumažėjo iki 50%.



Kai kurie kiti tyrimai taip pat parodė, kad didesnis kryžiažiedžių daržovių, pavyzdžiui, brokolių suvartojimas gali būti siejamas su mažesne susirgimo tiesiosios žarnos vėžiu rizika. Vienas iš 35 tyrimų parodė, kad didesnis kryžiažiedžių daržovių suvartojimas yra susijęs su žemesne tiesiosios žarnos ir žarnyno vėžio rizika.



Keletą kartą kartų per savaitę įsidėjus į lėkštę brokolių gali sumažėti pavojus susirgti vėžiu.



Morkos



Keletas skirtingų tyrimų rodo, kad valgant daugiau morkų sumažėja tam tikrų vėžio tipų rizika.



Pavyzdžiui, vienas tyrimas nagrinėjo penkių kitų tyrimų rezultatus ir galiausiai buvo padaryta išvada, kad morkų valgymas gali sumažinti skrandžio vėžio riziką iki 26%. Kitas tyrimas atskleidė, kad gausesnis morkų valgymas buvo susijęs su 18% mažesne tikimybe susirgti prostatos vėžiu.



Dar kitas tyrimas aiškinosi 1 266 plaučių vėžiu sergančių dalyvių mitybos įpročius. Buvo atskleista, kad rūkaliai, kurie nevalgė morkų, tris kartus labiau rizikavo susirgti plaučių vėžiu, lyginant su tais, kurie kartą per savaitę valgė morkas.



Pupelės



Pupelėse yra labai daug skaidulų, kurios, pasak kai kurių tyrimų, gali apsaugoti nuo tiesiosios žarnos vėžio.



Vieno tyrimo metu buvo stebimi 1 905 žmonės, turintys tiesiosios žarnos vėžio ligos istoriją, ir buvo atrasta, kad vėžio pasikartojimas mažiau grėsė tiems, kurie valgė daugiau virtų ar džiovintų pupelių.



Su gyvūnais atliktas tyrimas taip pat parodė, kad žiurkės, kurios buvo maitinamos juodosiomis arba mėlynosiomis pupelėmis, vėliau buvo 75% atsparesnės sukeltam tiesiosios žarnos vėžiui. Pasak šių rezultatų, kas savaitę suvalgant po kelias porcijas pupelių padidės jūsų suvartojamų skaidulų kiekis ir taip sumažės tikimybė susirgti vėžiu.


Pabrėžiame, kad tai - liaudiški patarimai, neįrodyti mokslinėse laboratorijose. Tik išbandyti protėvių ir perduoti iš lūpų į lūpas ateities kartoms. Todėl paliekame jums teisę patiems spręsti, tikėti jais ar ne. Jei jūs žinote daugiau naudingų liaudiškų patarimų, pasidalinkite jais su mumis!





Taipat skaitykite
  • Maisto produktai, atitolinantys vėžio riziką
  • Veiksmingiausiai nuo vėžio apsaugantys produktai ir ką rodo moksliniai tyrimai
  • Veiksmingiausiai nuo vėžio apsaugantys produktai ir ką rodo moksliniai tyrimai
  • Vėžinės ląstelės miršta, kai jūs valgote šiuos 7 produktus
  • Mokslininkai įrodė, kad šis aliejus pašalina 93% gaubtinės žarnos vėžinių ląstelių!
  • Kitokiamedicina.lt

    Svetainės turinys Kitokiamedicina.lt skirtas informaciniams ir edukaciniams tikslams. mrcstar.com nepakeičia profesionalios medicinos pagalbos, diagnozės ar gydymo. Visada pasikonsultuokite su savo gydytoju apie bet kokius klausimus, susijusius su sveikatos būkle. Šios svetainės autoriai ir administratoriai neatsako už šios informacijos naudojimą.




    Copyright © 2018

    «    February 2021    »
    MonTueWedThuFriSatSun
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728