KitokiaMedicina.lt
» » 8 MAISTO PRODUKTAI, KURIŲ NETURĖTUMĖTE VALGYTI, JEI KENČIATE NUO AUTOIMUNINIŲ SUTRIKIMŲ
» » 8 MAISTO PRODUKTAI, KURIŲ NETURĖTUMĖTE VALGYTI, JEI KENČIATE NUO AUTOIMUNINIŲ SUTRIKIMŲ

    8 MAISTO PRODUKTAI, KURIŲ NETURĖTUMĖTE VALGYTI, JEI KENČIATE NUO AUTOIMUNINIŲ SUTRIKIMŲ


    8 MAISTO PRODUKTAI, KURIŲ NETURĖTUMĖTE VALGYTI, JEI KENČIATE NUO AUTOIMUNINIŲ SUTRIKIMŲ
    Yra bent 80 autoimuninių ligų rūšių. Nors vardas, kuriuo jie žinomi, gali skirtis, autoimuninio sutrikimo (ar ligos) simptomai išlieka gana pastovūs.



    Tai apima:
    krūtinės skausmas
    karščiavimas
    nuovargis
    plaukų slinkimas
    burnos opos
    problemos limfmazgių
    patinimai ir skausmingi sąnariai
    raudoni bėrimai ant kūno ir veido.

    Kaip rodo pavadinimas, autoimuninės ligos pažeidžia imuninę sistemą ir daro žalą. Sutrinka organizmo galimybės apsisaugoti nuo infekcijos. Dėl to imuninės sistemos ląstelės prisitvirtina prie įvairių kūno vietų, tokių kaip sąnariai, audiniai, nervai, organai ir liaukos, pažeisdamos šias sritis.

    Dažnos autoimuninės ligos yra vilkligė, psoriazė, reumatoidinis artritas ir išsėtinė sklerozė.

    Čia yra aštuoni maisto produktai, kurių negalima valgyti, jei sergate autoimuniniu sutrikimu:

    1. Keptas maistas:
    Nors mes žinome, kad traški tešla, sudaranti viršutinį kepto maisto sluoksnį, yra nesveika, karštis skatina uždegimo reakciją. Keptas maistas ruošiamas esant 350–375 laipsnių temperatūrai. Tai gamina neurotoksinę cheminę medžiagą, vadinamą akrilamidu. Tyrimo duomenimis, neurotoksinas sukelia oksidacinį stresą (kuris sukelia ląstelių pažeidimą) per uždegiminį atsaką.

    2. Rafinuoti angliavandeniai:
    Iš baltųjų miltų gaminami produktai, kitaip vadinami „rafinuotais angliavandeniais“, virškinimo metu greitai sunaikinami ir padidėja cukraus kiekis kraujyje. Staigus cukraus kiekio kraujyje padidėjimas skatina agresyvią uždegiminę reakciją. Tai dažnai sukelia patinimą, sąnarių ir raumenų skausmą.

    3. Transriebalai: Transriebalų
    dažnai galima rasti sausainiuose, krekeriuose, spurguose, perdirbtuose užkandžiuose, keptuose ir greituose maisto produktuose. Daugybė tyrimų susiejo trans-riebalus ir sistemingą, užsitęsusį uždegimą.

    4. Alkoholis:
    Remiantis „World Journal of Gastroenterology“ publikuotu tyrimu, „lėtinis uždegimas dažnai susijęs su alkoholinėmis ligomis“. Manoma, kad alkoholis sukelia uždegimą per sąveiką su bakterijomis („mikroflora“) žarnyne.

    5. Augalinis aliejus:
    augalinių aliejų polinesočiųjų riebalų rūgščių struktūra daro įtaką ląstelių oksidacijai. Be to, augalinis aliejus dėl didelio omega-6 riebalų rūgščių kiekio prisideda prie uždegiminės reakcijos paūmėjimo. Augaliniam aliejui priskiriami kukurūzų, rapsų, žemės riešutų, dygminų, sezamo, saulėgrąžų ir sojų aliejai.

    6. Perdirbta mėsa:
    Apdorota mėsa apima visą mėsą, virtą aukštoje temperatūroje, įskaitant lašinius, jautienos trūkčiojimą, kumpį, rūkytą mėsą ir dešras. Visoje perdirbtoje mėsoje yra daug galutinių glikacijų produktų (amžių) ir kitų uždegiminių mišinių. Įrodymai rodo, kad amžius susijęs su Alzheimerio ligos, diabeto, širdies ir kraujagyslių ligų bei inkstų nepakankamumo išsivystymu.

    7. Natrio glutamatas:
    autoimuniteto žurnale paskelbtame tyrime japonų tyrėjai nustatė, kad pelėms, į kurias buvo švirkščiamas mononatrio glutamatas (MSG), atsirado kepenų pažeidimų.

    8. Aspartamas:
    Aspartamas yra dirbtinis saldiklis, randamas gėrimuose, vaistuose ir maiste (nors jis daugiausia susijęs su soda). Neigiamas poveikis yra ląstelių pažeidimas, sutrikusi ląstelių funkcija ir sisteminis uždegimas. Kai kurie tyrimai teigia, kad aspartamas gali būti laikomas neurotoksinu.


    Pabrėžiame, kad tai - liaudiški patarimai, neįrodyti mokslinėse laboratorijose. Tik išbandyti protėvių ir perduoti iš lūpų į lūpas ateities kartoms. Todėl paliekame jums teisę patiems spręsti, tikėti jais ar ne. Jei jūs žinote daugiau naudingų liaudiškų patarimų, pasidalinkite jais su mumis!





    Taipat skaitykite
  • Nuo vakcinos serga ir naminiai gyvūnai
  • ALIEJUS, KURIS SUNAIKINA NET CANDIDA GRYBELĮ!
  • Gydomoji arbata nuo artrito, chroniško nuovargio, skydliaukės problemų ir dar daugiau!
  • Produktai, kuriuos būtina skubiai pašalinti iš dietos visoms moterims!
  • Ar tikrai vakcinos saugios ir apsaugo nuo ligų?

8 MAISTO PRODUKTAI, KURIŲ NETURĖTUMĖTE VALGYTI, JEI KENČIATE NUO AUTOIMUNINIŲ SUTRIKIMŲ


8 MAISTO PRODUKTAI, KURIŲ NETURĖTUMĖTE VALGYTI, JEI KENČIATE NUO AUTOIMUNINIŲ SUTRIKIMŲ
Yra bent 80 autoimuninių ligų rūšių. Nors vardas, kuriuo jie žinomi, gali skirtis, autoimuninio sutrikimo (ar ligos) simptomai išlieka gana pastovūs.



Tai apima:
krūtinės skausmas
karščiavimas
nuovargis
plaukų slinkimas
burnos opos
problemos limfmazgių
patinimai ir skausmingi sąnariai
raudoni bėrimai ant kūno ir veido.

Kaip rodo pavadinimas, autoimuninės ligos pažeidžia imuninę sistemą ir daro žalą. Sutrinka organizmo galimybės apsisaugoti nuo infekcijos. Dėl to imuninės sistemos ląstelės prisitvirtina prie įvairių kūno vietų, tokių kaip sąnariai, audiniai, nervai, organai ir liaukos, pažeisdamos šias sritis.

Dažnos autoimuninės ligos yra vilkligė, psoriazė, reumatoidinis artritas ir išsėtinė sklerozė.

Čia yra aštuoni maisto produktai, kurių negalima valgyti, jei sergate autoimuniniu sutrikimu:

1. Keptas maistas:
Nors mes žinome, kad traški tešla, sudaranti viršutinį kepto maisto sluoksnį, yra nesveika, karštis skatina uždegimo reakciją. Keptas maistas ruošiamas esant 350–375 laipsnių temperatūrai. Tai gamina neurotoksinę cheminę medžiagą, vadinamą akrilamidu. Tyrimo duomenimis, neurotoksinas sukelia oksidacinį stresą (kuris sukelia ląstelių pažeidimą) per uždegiminį atsaką.

2. Rafinuoti angliavandeniai:
Iš baltųjų miltų gaminami produktai, kitaip vadinami „rafinuotais angliavandeniais“, virškinimo metu greitai sunaikinami ir padidėja cukraus kiekis kraujyje. Staigus cukraus kiekio kraujyje padidėjimas skatina agresyvią uždegiminę reakciją. Tai dažnai sukelia patinimą, sąnarių ir raumenų skausmą.

3. Transriebalai: Transriebalų
dažnai galima rasti sausainiuose, krekeriuose, spurguose, perdirbtuose užkandžiuose, keptuose ir greituose maisto produktuose. Daugybė tyrimų susiejo trans-riebalus ir sistemingą, užsitęsusį uždegimą.

4. Alkoholis:
Remiantis „World Journal of Gastroenterology“ publikuotu tyrimu, „lėtinis uždegimas dažnai susijęs su alkoholinėmis ligomis“. Manoma, kad alkoholis sukelia uždegimą per sąveiką su bakterijomis („mikroflora“) žarnyne.

5. Augalinis aliejus:
augalinių aliejų polinesočiųjų riebalų rūgščių struktūra daro įtaką ląstelių oksidacijai. Be to, augalinis aliejus dėl didelio omega-6 riebalų rūgščių kiekio prisideda prie uždegiminės reakcijos paūmėjimo. Augaliniam aliejui priskiriami kukurūzų, rapsų, žemės riešutų, dygminų, sezamo, saulėgrąžų ir sojų aliejai.

6. Perdirbta mėsa:
Apdorota mėsa apima visą mėsą, virtą aukštoje temperatūroje, įskaitant lašinius, jautienos trūkčiojimą, kumpį, rūkytą mėsą ir dešras. Visoje perdirbtoje mėsoje yra daug galutinių glikacijų produktų (amžių) ir kitų uždegiminių mišinių. Įrodymai rodo, kad amžius susijęs su Alzheimerio ligos, diabeto, širdies ir kraujagyslių ligų bei inkstų nepakankamumo išsivystymu.

7. Natrio glutamatas:
autoimuniteto žurnale paskelbtame tyrime japonų tyrėjai nustatė, kad pelėms, į kurias buvo švirkščiamas mononatrio glutamatas (MSG), atsirado kepenų pažeidimų.

8. Aspartamas:
Aspartamas yra dirbtinis saldiklis, randamas gėrimuose, vaistuose ir maiste (nors jis daugiausia susijęs su soda). Neigiamas poveikis yra ląstelių pažeidimas, sutrikusi ląstelių funkcija ir sisteminis uždegimas. Kai kurie tyrimai teigia, kad aspartamas gali būti laikomas neurotoksinu.


Pabrėžiame, kad tai - liaudiški patarimai, neįrodyti mokslinėse laboratorijose. Tik išbandyti protėvių ir perduoti iš lūpų į lūpas ateities kartoms. Todėl paliekame jums teisę patiems spręsti, tikėti jais ar ne. Jei jūs žinote daugiau naudingų liaudiškų patarimų, pasidalinkite jais su mumis!





Taipat skaitykite
  • Nuo vakcinos serga ir naminiai gyvūnai
  • ALIEJUS, KURIS SUNAIKINA NET CANDIDA GRYBELĮ!
  • Gydomoji arbata nuo artrito, chroniško nuovargio, skydliaukės problemų ir dar daugiau!
  • Produktai, kuriuos būtina skubiai pašalinti iš dietos visoms moterims!
  • Ar tikrai vakcinos saugios ir apsaugo nuo ligų?