KitokiaMedicina.lt
» » » Valgomos piktžolės - geriausi vaistai nuo pavasario avitaminozės
» » » Valgomos piktžolės - geriausi vaistai nuo pavasario avitaminozės

    Valgomos piktžolės - geriausi vaistai nuo pavasario avitaminozės


    Pavasarį neretai kūno oda tampa sausa, plaukai blyškūs... Nepaisant visos kūno priežiūros, centrinis šildymas ir žiemos šalčiai odai pakenkia. Įprastos prieskoninės žolės - krapai ir petražolės anksti pavasarį gana brangūs.



    Be to, jie neretai būna užauginti su įvairiais augimo stimuliatoriais, dirbtina šviesa, o ne natūraliai.



    Todėl, gydydami pavasario avitaminozę, verčiau maistui vartokite natūraliai išaugusias piktžoles, kuriose gausu vitaminų ir gyvybinių galių. Norint užsiauginti krapų ar svogūnų laiškų, reikia gerokai pasistengti, o piktžolės auga savaime. Evoliucijos metu piktžolės veiksmingai prisitaikė prie bet kokių augimo sąlygų ir jų net su kauptuku neišnaikinsi!



    <!--IMG1-->Valgomos piktžolės - geriausi vaistai nuo pavasario avitaminozės<!--IMG1-->



    BALANDOS



    Valgomi balandų lapai ir sėklos. Balandų lapai yra labai maistingi, nes juose gausu proteinų. Balandų lapus galima panaudoti verdant sriubas, ruošiant apkepus ir salotas. Balandų lapus netgi galima panaudoti rauginant kopūstus.



    Balandų sėklas patariama sutrinti į miltelius, kuriuos patariama berti į duonos tešlą.



    ANKSTYVIEJI ŠALPUSNIAI



    Ankstyvieji šalpusniai - vertingi vaistiniai ir maistiniai augalai. Maistui tinka ankstyvojo šalpusnio lapai, žiedai ir šaknys.



    Jaunų ankstyvojo šalpusnio lapų skonis yra panašus į špinatų.



    MEŠKINIAI ČESNAKAI



    Meškiniai česnakai anksti pavasarį sudygsta anksčiau nei bet kurie žalumynai. Meškiniai česnakai yra mėgiami dėl pikantiško česnakų skonio. Meškinius česnakus galima panaudoti ruošiant salotas, mišraines, įdarus pyragėliams ir koldūnams bei verdant sriubas.



    PAPRASTŲJŲ VARPUČIŲ ŠAKNYS



    Pavasarį paprastųjų varpučių šaknys yra baltos ir sultingos, jas galima panaudoti ruošiant salotas.



    Paprastųjų varpučių šaknis reikia išmirkyti, perplauti vandens srove, smulkiai supjaustyti, suberti į ruošiamas daržovių salotas.



    Džiovintas paprastųjų varpučių šaknis reikia susmulkinti ir panaudoti verdant labai naudingą arbatą.



    KIŠKIAKOPŪSČIAI



    Kiškiakopūsčių lapai yra rūgštoko citrinų skonio. Juose gausu pavasarį žmogaus organizmui reikalingo vitamino C.



    Šviežiais kiškiakopūsčių lapeliais patariama skaninti salotas ir ruošti arbatą, kuri bus malonaus rūgštelėjusio skonio.


    Pabrėžiame, kad tai - liaudiški patarimai, neįrodyti mokslinėse laboratorijose. Tik išbandyti protėvių ir perduoti iš lūpų į lūpas ateities kartoms. Todėl paliekame jums teisę patiems spręsti, tikėti jais ar ne. Jei jūs žinote daugiau naudingų liaudiškų patarimų, pasidalinkite jais su mumis!





    Taipat skaitykite
  • Gegužės mėnesio vitaminai
  • Žalumynai – vitaminų ir kitų naudingųjų medžiagų šaltinis
  • Gydomosios krienų lapų savybės
  • Vaistiniai augalai gegužės mėnesį
  • Skanios ir naudingos salotos su plačialapiu gysločiu

Valgomos piktžolės - geriausi vaistai nuo pavasario avitaminozės


Pavasarį neretai kūno oda tampa sausa, plaukai blyškūs... Nepaisant visos kūno priežiūros, centrinis šildymas ir žiemos šalčiai odai pakenkia. Įprastos prieskoninės žolės - krapai ir petražolės anksti pavasarį gana brangūs.



Be to, jie neretai būna užauginti su įvairiais augimo stimuliatoriais, dirbtina šviesa, o ne natūraliai.



Todėl, gydydami pavasario avitaminozę, verčiau maistui vartokite natūraliai išaugusias piktžoles, kuriose gausu vitaminų ir gyvybinių galių. Norint užsiauginti krapų ar svogūnų laiškų, reikia gerokai pasistengti, o piktžolės auga savaime. Evoliucijos metu piktžolės veiksmingai prisitaikė prie bet kokių augimo sąlygų ir jų net su kauptuku neišnaikinsi!



<!--IMG1-->Valgomos piktžolės - geriausi vaistai nuo pavasario avitaminozės<!--IMG1-->



BALANDOS



Valgomi balandų lapai ir sėklos. Balandų lapai yra labai maistingi, nes juose gausu proteinų. Balandų lapus galima panaudoti verdant sriubas, ruošiant apkepus ir salotas. Balandų lapus netgi galima panaudoti rauginant kopūstus.



Balandų sėklas patariama sutrinti į miltelius, kuriuos patariama berti į duonos tešlą.



ANKSTYVIEJI ŠALPUSNIAI



Ankstyvieji šalpusniai - vertingi vaistiniai ir maistiniai augalai. Maistui tinka ankstyvojo šalpusnio lapai, žiedai ir šaknys.



Jaunų ankstyvojo šalpusnio lapų skonis yra panašus į špinatų.



MEŠKINIAI ČESNAKAI



Meškiniai česnakai anksti pavasarį sudygsta anksčiau nei bet kurie žalumynai. Meškiniai česnakai yra mėgiami dėl pikantiško česnakų skonio. Meškinius česnakus galima panaudoti ruošiant salotas, mišraines, įdarus pyragėliams ir koldūnams bei verdant sriubas.



PAPRASTŲJŲ VARPUČIŲ ŠAKNYS



Pavasarį paprastųjų varpučių šaknys yra baltos ir sultingos, jas galima panaudoti ruošiant salotas.



Paprastųjų varpučių šaknis reikia išmirkyti, perplauti vandens srove, smulkiai supjaustyti, suberti į ruošiamas daržovių salotas.



Džiovintas paprastųjų varpučių šaknis reikia susmulkinti ir panaudoti verdant labai naudingą arbatą.



KIŠKIAKOPŪSČIAI



Kiškiakopūsčių lapai yra rūgštoko citrinų skonio. Juose gausu pavasarį žmogaus organizmui reikalingo vitamino C.



Šviežiais kiškiakopūsčių lapeliais patariama skaninti salotas ir ruošti arbatą, kuri bus malonaus rūgštelėjusio skonio.


Pabrėžiame, kad tai - liaudiški patarimai, neįrodyti mokslinėse laboratorijose. Tik išbandyti protėvių ir perduoti iš lūpų į lūpas ateities kartoms. Todėl paliekame jums teisę patiems spręsti, tikėti jais ar ne. Jei jūs žinote daugiau naudingų liaudiškų patarimų, pasidalinkite jais su mumis!





Taipat skaitykite
  • Gegužės mėnesio vitaminai
  • Žalumynai – vitaminų ir kitų naudingųjų medžiagų šaltinis
  • Gydomosios krienų lapų savybės
  • Vaistiniai augalai gegužės mėnesį
  • Skanios ir naudingos salotos su plačialapiu gysločiu